Gap Inc. ontslaat honderden bedrijfsmedewerkers – Footwear News

Gap Inc. is de nieuwste retailer die een nieuwe ronde van banenverlies aankondigt.

De kledingretailer schrapt honderden functies uit zijn wereldwijde personeelsbestand terwijl het een herstructureringsproces ondergaat, meldde The Wall Street Journal, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de situatie. FN heeft contact opgenomen met Gap voor een reactie.

Volgens het rapport zullen deze ontslagen naar verwachting groter zijn dan de bezuinigingen vanaf september, toen Gap Inc. zei dat het 500 bedrijfsfuncties zou schrappen. Destijds trof het banenverlies vooral de kantoren van de retailer in San Fransisco en New York, evenals in Azië, en vertegenwoordigde het een combinatie van ontslagen en het schrappen van bepaalde vacatures.

Gap Inc. is begonnen met het op de hoogte brengen van getroffen werknemers in zijn internationale sourcing-divisie en zal deze week de getroffen medewerkers op het hoofdkantoor in San Francisco op de hoogte stellen, aldus het rapport.

Gap Inc. is eigenaar van de merken Old Navy, Gap, Banana Republic en Athleta.

Met het nieuws voegt Gap zich bij de groeiende lijst van retailbedrijven die personeel schrappen. Sinds het begin van 2023 hebben REI, Amazon, Bolt, Everlane, Kohl’s, Saks, Wolverine, David’s Bridal en meer retail- en technologiebedrijven grote personeelsinkrimpingen aangekondigd.

Het nieuws komt ook op de hielen van een moeilijk jaar voor het kledingbedrijf, dat momenteel midden in een executive search zit nadat voormalig CEO Sonia Syngal in juli haar functie neerlegde. In maart schetste het bedrijf acties, zoals het verminderen van managementlagen, om de structuur te vereenvoudigen. Deze maatregelen zouden naar schatting resulteren in $ 300 miljoen aan besparingen op jaarbasis.

Gap Inc. had vanaf januari 2023 ongeveer 95.000 werknemers, volgens een wettelijke aanvraag.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Goedkoopschoenenoutlet.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart