Maakt Midjourney schoenontwerpers overbodig?

Vorige week liet mijn vriend Laurence me deze schoenafbeeldingen zien die hij had gegenereerd met behulp van een AI-platform Halverwege de reis. Ik was geschokt door de door de computer gegenereerde creativiteit en vroeg me af: zal Midjourney schoenontwerpers overbodig maken?

Wat is Midjourney?

Laten we eerst begrijpen wat Midjourney is en hoe het werkt.

Midjourney is een AI-programma (kunstmatige intelligentie) dat beelden genereert uit woorden. Mensen hebben het gebruikt om afbeeldingen te maken voor stripboeken, marketingmateriaal, kunst en voor vele andere doeleinden, maar ook gewoon voor de lol.

Mijn vriend genereerde de bovenstaande afbeeldingen met de woorden “damesschoen met hoge hakken geïnspireerd door manga”.

Hoe werkt Midjourney?

Midjourney verzamelt gegevens van afbeeldingen op internet met bijgevoegde trefwoorden en gebruikt deze gegevens om te leren hoe te reageren op de woorden die gebruikers typen in hun “prompts”.

Ik besloot mezelf als gebruiker in te stellen en maakte de onderstaande reeks afbeeldingen met behulp van de prompt “heren stalen neus marineblauwe werklaars met gouden kroonapplicatie”.

Midjourney schoenontwerp ShoeConsultant_mens_steel_toe_cap_navy_blue_work_boot_with_gold

Ik dacht dat ik moeite zou hebben om het platform te gebruiken, maar het is heel eenvoudig.

Kunnen de AI-schoenontwerpen van Midjourney worden gemaakt?

Net zoals iedereen een tekening kan maken van een schoen die misschien niet in een schoenenfabriek gemaakt kan worden, maakt Midjourney schoenillustraties zonder rekening te houden met constructie- of fabrieksprocessen. Je zult merken dat de ontwerpen die het hieronder heeft gegenereerd op basis van mijn prompt “schoen met hoge hakken in de vorm van een uit een magnoliaboom gesneden hak op een bureau” meer verwant zijn aan schoenkunst dan dat ze draagbaar zijn.

Midjourney schoenontwerpers overbodig ShoeConsultant_high_heeled_shoe_shaped_like_magnolia_tree_carve

Deze creaties zouden veel aanpassingen nodig hebben om ontwerpen te worden met technische specificaties waar een schoenenfabriek mee zou kunnen werken en een mens zou kunnen dragen. Zelfs het toevoegen van het woord ‘draagbaar’ aan dezelfde prompt leverde ontwerpen op die handgemaakt zouden moeten zijn in plaats van massaproductie.

maakt midjourney schoenontwerpers overbodig ShoeConsultant_high_heeled_shoe_shaped_like_magnolia_tree_carve_wearable

Op dit moment hebben opgeleide schoenontwerpers met diepgaande kennis van het schoenmaken dit grote voordeel. Op een bepaald moment in de toekomst zouden CAD-pakketten, AI-ontwerpplatforms en materiaalinformatie echter kunnen worden gecombineerd om schoenontwerpen te produceren die kunnen worden vervaardigd. Voeg historische verkoopgegevens en trendprognoses toe, en ontwerp- en productfuncties bij schoenenmerken en retailers kunnen verschuiven naar programmeerberoepen.

Wat zijn de andere beperkingen van het schoenontwerp van Midjourney?

Midjourney is zo goed als de opdracht die u eraan geeft. Als uw prompt niet genoeg details bevat, of als het programma geen gegevens heeft voor een van de woorden in uw prompt, kan de interpretatie heel anders zijn dan u had verwacht. De eerste prompt die ik gebruikte om te proberen de magnoliaboom-geïnspireerde schoenafbeeldingen hierboven te maken, was bijvoorbeeld “stiletto magnoliaboom hyperrealistisch op een bureau”. Ik vermoed dat Midjourney op dat moment geen gegevens had voor het woord “stiletto”, dus negeerde het het en produceerde in plaats daarvan deze reeks afbeeldingen.

Midjourney slecht schoenontwerp verkeerd geïnterpreteerd vervang schoenontwerpers verouderd ShoeConsultant_stiletto_magnolia_tree_hyperrealistic_on_a_desk

Een ander nadeel is dat Midjourney geen smaak heeft. Het is niet onderscheidend, het weet ook nog niet wat er cultureel goed uitziet, of dat beelden die het genereert aanstootgevend kunnen zijn. Ik wilde niet met opzet een aanstootgevend imago creëren voor de doeleinden van dit artikel. Ik wilde daarvoor ook niet van het platform worden geworpen. In plaats daarvan gebruikte ik de prompt “realistische balletpomp-snoepdecoratie”. Ik laat u beoordelen of de resultaten smaakvol zijn.

Tacky Midjourney schoenontwerp ai ShoeConsultant_realistic_ballet_pump_candy_decoration

De lang bestaande associatie tussen robots of AI en kilheid of gebrek aan emotie voelt nog steeds enigszins relevant. Midjourney heeft geen filter van menselijke ervaring om doorheen te creëren. De afbeeldingen missen emotie en een herkomst die verder gaat dan de enorme hoeveelheden gegevens op internet. De prompt van de gebruiker kan echter een verhaalelement bevatten en voldoende culturele referenties om een ​​emotionele band met klanten te creëren.

Waar kunnen schoenontwerpers Midjourney voor gebruiken?

Ontwerpers die zich creatief geblokkeerd voelen, kunnen Midjourney gebruiken om ideeën te verspreiden. Het typen van een prompt die relevant is voor de ontwerpopdracht waaraan ze werken, kan ontwerpen opleveren waarvan ze denken dat ze kunnen afdingen of herhalen. Het programma kan zelfs creatieve neurale paden openen die anders gesloten zouden zijn, wat mogelijk kan resulteren in betere ontwerpen.

Schoenontwerpers zullen dan moeten overwegen of de ontwerpen die ze op Midjourney genereren en herhalen, gemaakt kunnen worden. Ze zullen wat problemen moeten oplossen, ideeën moeten aanpassen voor echte leesten en fabrieken en ze zullen misschien steekrijen moeten toevoegen.

Het gebruik van de prompt “technisch correct inclusief steekrijen sleehak enkellaars regenboog applique hyperrealistisch” leverde me een aantal grotendeels decoratieve steekrijen op, maar geen technisch correcte producten die in massaproductie zouden kunnen worden gemaakt (linksonder is bijzonder dubieus).

Maakt midjourney schoenontwerpers overbodig ShoeConsultant_technisch_correct_inclusief_stitchrows_wedge

Als u alleen artistiek ogende illustraties van schoenen wilt gebruiken op sociale media, marketingmateriaal of waar dan ook, kan Midjourney die voor u maken. U moet echter betalen voor het platform om afbeeldingen commercieel te gebruiken.

Wie is de eigenaar van door Midjourney gegenereerde schoenontwerpen?

Schoenontwerpen gegenereerd door Midjourney worden momenteel beschouwd als publiek domein, dus er kan geen copyright op rusten door de gebruiker of door Midjourney. Iedereen kan elke afbeelding gebruiken die op het platform is gegenereerd.

Alleen geïnspireerd worden door Midjourney’s AI-gegenereerde schoenontwerpen in plaats van ze te gebruiken zoals ze zijn, zou helpen om het probleem op te lossen dat op dit moment door AI gemaakte afbeeldingen zijn niet auteursrechtelijk beschermd.

Tijd om te spelen

Geniet van het experimenteren met Midjourney, maak fouten zoals ik deed met de prompt “mens sneaker steam punk slip on” (wat dacht ik?) en laat me weten of je van het programma houdt of het haat in de reacties hieronder. Wees gewaarschuwd: Midjourney is verslavend!

AI schoenontwerp midjourney ShoeConsultant_mens_sneaker_steam_punk_slip_on

Maakt Midjourney schoenontwerpers overbodig? Het antwoord is: nog niet.

Begint of laat u een schoenenmerk groeien? Meld je aan bij de Shoe Biz Club om elke maand nieuws, tips en aanbiedingen in je inbox te ontvangen. Lees hier meer van mijn artikelen.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Goedkoopschoenenoutlet.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart